Okulda düzen ve disiplini sağlayan kurallar, öğrencilerin toplumsal kurallara ve insan haklarına saygılı bireyler olarak yetişmesinin ön koşuludur. Bu inançla tüm öğrencilerin bu kuralları benimsemesi ve uygulaması, velilerin de bu kuralların uygulanmasına destek olmaları beklenmektedir.
Kurallara uymayan öğrencilere, yapılan olumsuz davranışın türüne göre sayfanın sonunda açıklamalarına yer verilen Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği gereğince Okul Disiplin Kurulu (ODK) tarafından çeşitli yaptırım uygulanabilecektir.
GENEL KURALLAR
1) Okula zamanında gelinir.
2) Koridorlarda koşmadan yürünür, gürültü yapılmaz.
3) Tuvaletler temiz tutulur, musluklar açık bırakılmaz.
4) Teneffüslerde oyun alanının dışına çıkılmaz.
5) Öğretmenlerin ve yöneticilerin uyarıları dikkate alınır.
6) Okul çevresi temiz tutulur, doğa korunur.
7) Derslikler ile Okuldaki tüm kapalı ve açık alanlar gibi ortak kullanım alanlarında yemek artığı çöp ve atık bırakılmaz. Öğrenci bunları en yakın çöp kutusuna atmakla yükümlüdür.
8) Öğrenciler küfür ve argo içeren sözler kullanamazlar, birbirlerine fiziksel zarar verici harekette bulunmazlar, kavga edemezler, birbirlerine ve öğretmenlerine görgü kuralları içinde hitap ederler.
9) Öğrenciler okulda yapılan etkinliklere ve törenlere katılmak, bu etkinlikler sırasında görgü kurallarına ve etkinliğin özel kurallarına uygun davranmak zorundadırlar.
10 Her öğrenci bayrak törenlerinde kendi dersliği için ayrılan yerde düzgün olarak sıra olmak, sessiz olarak komut verilmesini beklemek ve İstiklal Marşı'nı yüksek sesle söylemek zorundadır.
11 Öğrenciler okula ait malzeme ve diğer okul eşyalarını korumak ve zarar vermemekle yükümlüdürler.
12 Öğrenciler kütüphanede, çoklu ortam odasında, fen laboratuvarlarında, bilgisayar odasında, spor salonunda, müzik ve resim odasında, vb. kendi dersliklerinin dışındaki eğitim ortamlarında, bulundukları yerin özel kurallarına uyarlar.
13 Öğrenciler kantin ve yemekhanede sıraya girerler, kantin ve yemekhane kurallarına ve görgü kurallarına uyarlar.
14 Ulaşımını servisle yapan öğrenciler servis kurallarına uyarlar.
15 Öğrenciler okulun belirlenmiş kılık kıyafet kurallarına uyarlar.
16 Öğrenciler sınavda, sınav kurallarına uyarlar.
17 Öğrenciler okul içinde ve derslerde cep telefonu kullanamazlar.
18 Öğrenciler ders araç ve gereçlerinin dışında okula özel eşyalarını getiremezler.
19 Öğrenci ders günü sonunda sınıfta kitap, defter veya çanta gibi eşyasını bırakamaz. Bırakılan eşyadan okul yönetimi sorumlu değildir.
20 Okul içerisinde sakız çiğnenmez, kabuklu kuru yemiş yenmez.
21 Öğrenciler, velilerine iletilmek üzere Okul yönetimince verilen her bülteni ve duyuruyu velilerine ulaştırmakla yükümlüdür.
B Bayran Törenleri ve Kuralları
Bayrak Törenlerine, tüm öğrenci, öğretmen ve idareciler katılmak zorundadır.
2) Törenlere yiyecek ve içecekle girilmez.
3) Törende duyuru yapacak öğrenci ve öğretmenler/birimler, duyurularını önceden Okul Müdürü'nün onayını alarak yaparlar.
4) Duyurular, herhangi bir acili yet söz konusu değilse, Pazartesi sabahı yapılan Bayrak Törenlerinde yapılır.
5) Öğrenciler bayrak töreni boyunca milli ve manevi değerlerimizi göz önünde bulundurarak saygılı bir biçimde törenin sona ermesini bekler.
Derslik Kuralları
Öğrenciler,
1) Birinci ders zili çaldığında, dersliklerine girerler ve hazırlıklarını tamamlamış olarak öğretmenlerini beklerler.
2) Ders bitiminde, öğretmeninin izni ile koşmadan teneffüse çıkarlar.
3) Derslik düzenini ve dersin akışını bozmadan dersi dinler, söz alarak konuşur, izinsiz yerlerinden kalkmazlar.
4) Kırıcı, zarar verici sözlerden ve davranışlardan kaçınır, kötü söz söylemezler.
5) Arkadaşları ile iyi geçinir, yardımlaşırlar.
6) Ders araç ve gereçlerini yanlarında bulundururlar. Derslik ve laboratuvardaki malzemeleri izinsiz ve yetkisiz kullanamaz, zarar vermezler.
7) Derslerde ipod-mp3 player vb. dinleyemezler, telefonla konuşamazlar.
8) Derste hiçbir şey yiyemez ve içemezler.
9) Çalışmalarını zamanında ve tam yaparlar.
10 Derslikleri ve sıraları temiz ve düzenli kullanırlar.
1) Gün bitiminde ders malzeme ve kişisel eşyalarını dersliklerde ve sıralarda bırakmazlar. Okulda bırakacakları ders malzemelerini bireysel dolaplarına koyarlar.
12 Dersliklerde bıraktıkları değerli eşyalardan kendileri sorumludurlar.
13 Dersliklerde bulunan panoları düzenli kullanırlar. Panolara dersle ilgili çalışma ve dersliklerin tümünü ilgilendiren duyuruların dışında bir şey asamazlar.
14 Gün içinde dersliklerin düzen ve temizlik kontrolü ders öğretmenleri, nöbetçi öğretmenler ve sınıf başkanları tarafından, gün sonunda da ilgili Müdür Yardımcısı tarafından yapılır. Öğrenciler dersliklerin temizlik ve düzenini sağlamakla görevlidirler. Gün sonunda tespit edilen düzensizlik bir sonraki gün yine o derslikte bulunan öğrenciler tarafından sağlanır.
KILIK-KIYAFET KURALLARI
Okullarda yüz açık bulunur; siyasi sembol içeren simge, şekil ve yazıların yer aldığı fular, bere, şapka, çanta ve benzeri materyaller kullanamaz; saç boyamaz, vücuda dövme ve makyaj yapamaz, pirsing takamaz, bıyık ve sakal bırakamaz.
GEÇ GELME, DEVAMSIZLIK
TAKDİR – TEŞEKKÜR BELGELERİ