Okul Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi

Reyhanlı Mesleki Eğitim Merkezi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü’nün temel amacı öğrencilerin bilişsel, duygusal ve sosyal gelişimlerini desteklemek ve takip etmektir. Bu amaç doğrultusunda, bireyin kendine ve başkalarına ait duyguları anlama ve yönetme yetkinliğini geliştirmesine, ilgi, yetenek ve değerleri ile uyumlu hedefler belirlemesine, akademik performansını artırmasına ve korumasına destek olmak ve zorluklar karşısında problem çözme becerisini güçlendirmek amacıyla koruyucu ve destekleyici hizmet vermektedir. Psikolojik danışma ve rehberlik süreci koşulsuz kabul ve saygı temelli, empatiye dayalı bir süreç olup gönüllülük, güven ve gizlilik ilkeleri prensip olarak kabul edilmektedir.Rehberlik Servisinde Hangi Hizmetler Sunulmaktadır?

 Arkadaş ilişkileri,

 Ders başarısı,

 Aile ile olan ilişkiler,

 Kendini tanıma,

 Kendini rahat ifade edebilme,

 Sınav kaygısı,

 Okul korkusu,

 Stres,

 Öfke Kontrolü,

 Ders çalışma yöntemleri,

 Karar verme becerileri,

 Ergenlik Dönemi Problemleri,

 Diğer psikolojik, eğitsel veya mesleki konularda rehberlik servisimiz hizmet vermektedir.

11.10.2023 63