ZORBALIKLA MÜCADELE PROGRAMI!!!

Her gün binlerce çocuk, okulda ya da okul yolunda arkadaşları tarafından zorbalığa maruz bırakılmakta ve bu nedenle okuldan fiziksel ya da psikolojik olarak uzaklaşmaktadır. Zorbalığa maruz kalan çocuklar devamsızlık yapabilir, eğitimlerini yarıda bırakabilirler ya da okulda olmalarına rağmen öylesine tedirgin ve korkmuş olabilirler ki, öğrenmeye odaklanamazlar. Korkan çocuk, öğrenemez. Zorbalığın sadece okul içinde değil, okul servislerinde ve okul yolunda ya da dıĢında da olabileceğini bilmek önemlidir. Bu nedenle okulun sadece okul içinde değil, bahçe, servisler ve okul yolu için de önlemler alması gerekir. Bu önlemlerin en başında okulların “zorbalığa ve Ģiddetin her türüne sıfır hoşgörü” politikasını benimsemeleri gelir. Buna ek olarak, tüm okul sakinleri için (yöneticiler, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve okul çalıĢanları, servis şoförleri) zorbalık ve zorbalığın önlenmesine iliĢkin düzenli eğitimler alması önemlidir. Zorbalık ruh sağlığı üzerinde ciddi sonuçları olan ve ciddiye alınması gereken bir sorundur. Bu nedenle okulumuz rehberlik servisi tarafından zorbalıkla mücadele psikoeğitim programı uygulanmıştır.

21.02.2024 36

21-02-202421-02-202421-02-2024